Fostul premier britanic Margaret Thatcher a devenit personaj literar si apare in urmatoarea carte a romancierei britanice Hilary Mantel, prima scriitoare din lume care a castigat de doua ori prestigiosul Man Booker Prize, informeaza bbc.co.uk, citat de Mediafax.

Urmatoarea carte a scriitoarei Hilary Mantel nu il va avea insa ca personaj central pe Thomas Cromwell, subiectul precedentelor doua volume ale sale - "Wolf Hall" si "Bring Up the Bodies", recompensate cu Man Booker Prize. Intitulat "The Assassination of Margaret Thatcher", noul volum al romancierei Hilary Mantel este o colectie de 10 nuvele si va fi publicat in luna septembrie.

Potrivit reprezentantilor editurii 4th Estate, fostul premier britanic Margareth Thatcher, care a murit in 2013, apare ca personaj in aceasta carte. Precedentele doua romane scrise de Hilary Mantel, ambele devenite bestselleruri, s-au concentrat pe intrigile de la curtea regelui Henry al VIII-lea si pe viata consilierului acestuia, Thomas Cromwell.

Hilary Mantel a devenit unul dintre cei mai cunoscuti autori britanici, dupa ce romanele "Wolf Hall" si "Bring Up the Bodies" au castigat Man Booker Prize in 2009, respectiv in 2012, si au ocupat primul loc in topul bestsellerurilor din acei ani.

Ambele romane au fost adaptate recent intr-o piesa de teatru pusa in scena de Royal Shakespeare Company, ce va fi jucat pe West End pana la sfarsitul lunii martie. Editorii cu care colaboreaza scriitoarea britanica spun ca evenimentele relatate in nuvelele din "The Assassination of Margaret Thatcher" se desfasoara in "perioada contemporana".

Fanii lui Hilary Mantel sunt nerabdatori sa citeasca cea de-a treia parte din trilogia dedicata lui Thomas Cromwell, insa romanciera britanica a declarat deja ca ar putea avea nevoie de un deceniu pentru a scrie acea carte.
Hilary Mantel, recompensata cu The David Cohen Prize for Literature pe 2013, a scris 13 carti, printre care se remarca titluri precum "A Place of Greater Safety", "Giving Up the Ghost" si "Beyond Black" - pentru care a fost nominalizata la Orange Prize For Fiction in 2006.

"Wolf Hall" a castigat si National Book Critics Circle Award for Fiction si Walter Scott Prize, iar cel mai recent roman semnat de Hilary Mantel, "Bring Up The Bodies" a castigat in 2012 Costa Book of the Year si a fost selectat pe lista scurta pentru The Women's Prize for Literature pe 2013.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri