Printre participanti s-au remarcat Bill si Hilary Clinton, George W. Bush, James Cameron, Tony Blair, Francois Hollande, Jose Manuel Barroso, Raul Castro. Printre persoanele invitate la ceremonie s-au aflat si fostul presedinte al Romaniei Emil Constantinescu si premierul Victor Ponta. Acestia s-au salutat cu liderii mondiali prezenti, iar cu unii dintre acestia au avut dialoguri. Cei mai ovationati de tribune au fost actualul si fostii presedinti americani.

Presedintele american Barack Obama l-a salutat pe Nelson Mandela ca pe "un gigant al istoriei", in cursul ceremoniei oficiale organizate in memoria tatalui natiunii multirasiale.

"Este dificil sa elogiezi un om (...), dar este si mai dificil sa elogiezi un gigant al istoriei, care a condus o natiune catre dreptate", a declarat Barack Obama, primit cu aplauze calduroase la urcarea pe estrada.

Sud-africanii l-au comemorat, marti, pe Nelson Mandela, in cadrul unuei ceremonii desfasurate pe stadionul FNB, devenit un templu sacru, unde liderul african s-a adresat pentru ultima oara poporului sau, la finalul Campionatului Mondial de Fotbal din 2010.

Sapte carti pe care le...
Citeste si: Sapte carti recomandate de Barack Obama pentru aceasta vara