Publicatia britanica The Telegraph il prezinta insa pe premierul roman drept un "potential client" al lui Tony Blair, care rateaza foarte rar ocazia de a isi face noi prieteni si sa isi extinda deja dezvoltata reteaua de contacte. "Astfel ca nu ar trebui sa fie o surpriza ca si la o ceremonie de comemorare pentru Nelson Mandela i-a prezentat lui Barack Obama un posibil client", arata publicatia citata.

Blair ar fi facilitat conversatia intre Obama si Victor Ponta, in tribunele stadionului sud-african, discutie despre care Victor Ponta a spus ca nu a reprezentat nimic oficial. Blair, care conduce in prezent Government Advisory Practice, un birou de consiliere guvernamentala ce colaboreaza cu mai multe regimuri din diferite tari, precum Albania, Malawi si Haiti, a calatorit de cel putin doua ori la Bucuresti anul acesta pentru a se intalni cu Ponta.

In octombrie, Ponta a indicat ca Romania se pregateste sa intre in reteaua lui Blair, Global Network of Delivery Leaders, care isi propune sa isi ajute membrii sa imbunatateasca "furnizarea" de servicii precum educatie, sanatate si constructii.

Citeste si:

Surse din delegatia premierului au afirmat ca discutia a avut, dupa ce presedintele american si-a sustinut discursul in memoria lui Nelson Mandela, premierul Ponta fiind prezentat lui Obama de catre fostul prim-ministru britanic Tony Blair. In timp ce presedintele Obama isi sustinea discursul, Ponta s-a apropiat de Tony Blair, cu care are o relatie apropiata, iar la finalul discursului amandoi s-au indreptat spre presedintele SUA, Ponta fiind prezentat acestuia de catre Tony Blair.

Tot in tribuna stadionului din Johannesburg, premierul Ponta a avut scurte discutii cu presedintele francez, Francois Hollande, si cu premierul britanic, David Cameron, iar fostul presedinte al Romaniei Emil Constantinescu, care a mers cu Ponta in Africa de Sud, s-a imbratisat cu fostul presedinte american Bill Clinton.

Sursa foto: Facebook