Victor Ponta le-a transmis profesorilor si studentilor de la Universitatea din Targu Jiu succes in noul an universitar, exprimandu-si regretul ca nu a putut participa la ceremonia de deschidere, scrie News.ro.

”Din pacate, in acest an nu am putut sa fiu si fizic alaturi de ei, de colegii si de prietenii din Targu Jiu (asa cum am patit si la deschiderea anului scolar) - asta pentru ca timp de 5 minute am semnat o hartie strict formala (si inutila) la Sectia 6 de Politie din Bucuresti! Eu fiind singurul care trebuie sa fac asta din fabulosul si fiorosul dosar de crima organizata internationala cunoscut sub numele de «Vizita lui Tony Blair in Romania»!”, a scris fostul prim-ministru.

”E frumos in Romanistan - sau mai corect puteti sa numiti tara noastra Absurdistan / Macoveistan / Prunistan / Puscaristan / Tapalagstan / Iohannistan s.a.m.d.”, a adaugat Ponta.

Citeste si:

Procurorii DNA au anuntat, pe 6 septembrie, ca Victor Ponta este cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile intr-un nou dosar penal, fiind acuzat de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si complicitate la infractiunea de spalare de bani.
Ulterior, pe 10 septembrie, magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICC) au modificat conditiile controlului judiciar pentru Victor Ponta, in dosarul in care fostul premier este acuzat de complicitate la spalare de bani.

Astfel, fostului premier i-a fost ridicata interdictia de a face declaratii in public despre dosar. Totodata, Ponta a primit permisiunea de a parasi tara, pentru a face o vizita in China.

Potrivit procurorilor, Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la Sebastian Ghita pentru a organiza vizita lui Tony Blair in Romania, iar in schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD.