Fostul deputat Sebastian Ghita a fost citat, miercuri, la DNA Ploiesti, el fiind chemat in fata procurorilor in cel mai nou dosar de coruptie in care este suspect, respectiv cel privitor la vizita premierului britanic Tony Blair in Romania, in care este cercetat si Victor Ponta. Ghita nu s-a prezentat la DNA, insa si-a trimis avocatii, care au refuzat sa faca declaratii.

Procurorii DNA Ploiesti l-au citat din nou miercuri pe Sebastian Ghita, in dosarul in care acesta este suspect alaturi de fostul premier Victor Ponta, Ghita neprezentandu-se in fata procurorilor, conform News.ro.

Potrivit unor surse judiciare, Ghita era asteptat la DNA Ploiesti la ora 12.00, conform citatiei, insa fostul parlamentar a ales sa isi trimita avocatii. Doi aparatori ai acestuia au ajuns in jurul orei 11.45 la DNA Ploiesti, iar dupa mai bine de o ora au parasit sediul institutiei fara sa faca vreo declaratie.

Sursele citate au precizat ca nu se stie unde este Sebastian Ghita, acesta luand legatura cu anchetatorii doar prin intermediul avocatilor. In 6 septembrie, fostul premier Victor Ponta a fost pus sub control judiciar de DNA Ploiesti in dosarul privind vizita fostului premier britanic Tony Blair in Romania. Masura preventiva in cazul lui Ponta a incetat la inceputul lunii noiembrie.

In 12 octombrie, procurorii DNA Ploiesti au pus sechestru asigurator pe un imobil al lui Victor Ponta. Si Sebastian Ghita a fost pus sub control judiciar, dar instanta suprema a anulat masura preventiva in 13 septembrie. Ulterior, procurorii DNA Ploiesti au pus sechestru pana la concurenta sumei de 220.000 de euro pe averea lui Sebastian Ghita.

Potrivit procurorilor, Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la Sebastian Ghita pentru a organiza vizita fostului premier britanic Tony Blair in Romania, iar in schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD. In acest dosar a fost audiata la DNA Ploiesti in calitate de martor si foatul deputat PSD Ana Birchall.

Victor Ponta afirma, in luna septembrie, intr-o postare pe Facebook, ca invitarea fostului prim-ministru britanic Tony Blair a fost o initiativa a deputatei Anei Birchall care, la acea vreme, era secretar international al PSD, tot ea ocupandu-se si de donatiile pentru o fundatie caritabila pe care Blair le-a agreat in locul onorariului sau.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri