Presedintele a mai ales pentru vacanta sa pe insula Martha's Vineyard o carte despre surfing, "Barbarian Days", castigatoare a premiului Pulitzer, "The Underground Railroad", fictiune de Colson Whitehead, si romanul stiintifico-fantastic "Seveneves", de Neal Stephenson.

Lecturile alese de Barack Obama pentru vacanta garanteaza intotdeauna o crestere a vanzarilor, dar nu este primul presedinte care citeste, scrie The Guardian.

Potrivit consilierului Karl Rove, Barack Obama si George W. Bush sunt in competitie. Mai exact, ei citesc cate doua carti pe saptamana, Bush extinzand lectura la biografii politice - el a citit 14 ale lui Lincoln cat s-a aflat la Casa Alba - mai scriu jurnalistii britanici, dar si fictiune, dand exemplu ”Strainul”, de Albert Camus.

Totusi, cel mai infocat cititor de la Casa Alba a fost Laura Bush, fosta bibliotecara de scoala, a carei viata a fost transpusa in cartea lui Curtis Sittenfeld "American Wife".

Citeste si:

Lista lecturilor celor doi soti Clinton, Bill si Hilary, arata ca sunt fani ai poetei americane Maya Angelou. In timp ce una dintre cartile politice preferate ale lui Bill Clinton este semnata de sotia sa, "Living History", Hillary a numit-o preferata pe cea a lui George W. Bush, "Decision Points". Cand a fost ales presedinte, Bill Clinton a ales pentru vacanta "Un veac de singuratate" a lui Gabriel Garcia Marquez, carte pe care a iubit-o inca din timpul studiilor universitare, cand cei doi soti au devenit prieteni.

Potrivit lui Tevi Troy, autorul cartii "What Jefferson Read, Ike Watched, and Obama Tweeted: 200 Years of Popular Culture in the White House", Richard Nixon si George W. Bush au fost mari fani ai lui Tolstoi, John F. Kennedy ”era nebun” dupa Bond, iar Ronald Reagan iubea westernurile.

Din pacate pentru industria vanzarilor de carte, Donald Trump nu are timp de citit, mai noteaza The Guardian. "Nu am avut niciodata", ar fi spus el. Un editor american realizeaza o colectie de povestiri despre candidatul republican. Scriitorii ar trebui sa-si inscrie povesti care adopta ca teme precum absurditatea lui Donald Trump si impactul sau asupra politicii, arata itsalltrumpedup.com. Data limita pentru inscrieri este 31 august.