12 Aprilie 2013

Elvetienii de la Roche si-au majorat afacerile cu 6% in T1



Grupul farmaceutic elvetian Roche a raportat in primele trei luni ale anului o crestere a vanzarilor globale cu 6%, la 11,6 miliarde franci elvetieni, datorita cererii pentru produse oncologice si teste de diagnostic pentru laboratoarele clinice.

Vanzarile diviziei de farmaceutice au avansat cu 7%, ajungand la 9,2 miliarde de franci elvetieni. Aceasta crestere s-a datorat, in special, medicamentelor din portofoliul de oncologie dar si cererii mari pentru medicamente antivirale, cauzata de sezonul sever de gripa din America de Nord.

De asemenea, vanzarile diviziei de diagnostic s-au ridicat la 2,4 miliarde de franci elvetieni datorita cererii crescute pentru platformele de teste pentru laboratoarele clinice, provenite de la Professional Diagnostics (5%) si Tissue Diagnostics (7%).

In anul 2012, Roche avea peste 82.000 de angajati in intreaga lume si a investit peste 8 miliarde de franci elvetieni in cercetarea si dezvoltarea de noi produse. Grupul a afisat anul trecut vanzari de 45,5 miliarde de franci elvetieni.



Citeste si