Focuri de arma in fata sediului Guvernului italian in momentul depunerii juramantului. Trei persoane au fost ranite (Update)

Focuri de arma au fost trase duminica la pranz, ranind trei persoane, in fata Palatului Chigi, sediul Guvernului, la Roma, in momentul in care Guvernul Letta depunea juramantul la Palatul Quirinal, au anuntat agentiile si televiziunile italiene, relateaza AFP.

Potrivit agentiei Ansa, cei trei raniti sunt doi carabinieri si persoana care a tras asupra lor, relateaza Mediafax.

O persoana a fost ranita la nivelul gatului si se afla in stare grava, iar cealalta a fost atinsa la nivelul unui picior, potrivit Ansa, care afirma ca o trecatoare ar fi fost, de asemenea, "stearsa" de un glont.

Potrivit unor declaratii pentru AFP ale unor martori, un barbat a tras asupra carabinierilor de la o distanta de aproximativ cinci metri. Suspectul purta haina si cravata, potrivit Ansa, care a anuntat ca este vorba despre un italian care ar prezenta probleme psihice.

Palatul Chigi, sediul Guvernului, este situat intr-o piata de pe o artera comerciala si turistica, Corso, la aproximativ un kilometru distanta de Palatul Quirinal, care este totodata numele uneia dintre cele sapte coline ale Romei. Un cordon de securitate a fost instalat la fata locului.
Potrivit presei, starea de alerta a fost decretata in Piata Quirinal, de unde au fost evacuati numerosi gura-casca.

Crestin-democratul de stanga Enrico Letta (foto) a depus duminica juramantul la Palatul Quirinal, sediul presedintiei, in calitate de nou sef al Guvernului italian, urmat de toti ministrii sai, relateaza AFP.

Letta, insarcinat miercuri de catre presedintele Giorgio Napolitano sa formeze un guvern, acceptand in mod oficial aceasta functie sambata, este primul care depune juramantul, pe Constitutie, dupa care depun juramntul fiecare dintre cei 21 de ministri, in fata presedintelui italian.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri