Ideea inchirierii unor insule pe termen lung a fost lansata anul trecut, in contextul incercarilor de a identifica noi surse de venit pentru statul elen afectat de criza, relateaza Mediafax.

Dificultatile pentru exploatarea comerciala provin din lipsa unor documente care sa clarifice destinatia terenurilor in cazul celor mai multe dintre micile insule detinute de stat, potrivit cotidianului elen Kathimerini.

De asemenea, pentru multe dintre acestea exista angajamente clare ale statului de a nu permite o eventuala dezvoltare. In aceasta situatie se afla insule incluse in reteaua Natura de arii protejate.

Statul elen detine circa 600 de mici insule, dar numai 40 dintre acestea au potential pentru a fi dezvoltate.

Citeste si:

Grecia va inregistra in 2013 al saselea an de recesiune eonomica, estimeaza majoritatea analistilor. Statul elen a fost salvat de la colaps finaciar printr-un pachet de imprumuturi de peste 200 de miliarde de euro de la fondul de urgenta al zonei euro si FMI incepand din 2010, dupa ce indatorarea foarte ridicata a tarii facut imposbila finantarea de pe pietele internationale la costuri rezonabile.

Sprijinul financiar a fost conditionat de masuri dure de austeritate si restructurare, care au agravat recesiunea si dificultatile populatiei.