Iranul dezvaluie un nou avion fara pilot, de atac

Iranul a dezvaluit un nou avion fara pilot, Epopee, capabil sa efectueze misiuni de recunoastere si de atac, a anuntat agentia Mehr, relateaza AFP, citat de Mediafax.

Ministrul Apararii, generalul Ahmad Vahidi, este cel care a dezvaluit acest avion fara pilot, precizand ca are capacitatea sa zboare "la mare altitudine".

Avionul poate efectua "misiuni de recunoastere si de atac (...). Este un avion de tip invizibil pe radar, care nu poate sa fie reperat de inamici", a declarat generalul Vahidi, fara sa ofere alte detalii despre aparat.

Iranul a dezvoltat, in ultimii ani, un program de construire de avioane fara pilot.

Armata iraniana a dezvaluit, la 18 aprilie, trei avioane fara pilot, pe care le-a prezentat ca noi.

Sarir (tron) este un avion de tip "invizibil pe radar, capabil sa transporte la bord camere (de luat vederi) si rachete de tip aer-aer", a declarat generalul Amir-Farzad Esmali, insarcinat cu operatiunile antiaeriene, afirmand ca Iranul a "produs si utilizat zeci" de asemenea avioane fara pilot.

Hazem-3 (solid) si Mohajer-B (migrator) sunt avioane din categoria celor "tactice si de lupta" care au, de asemenea, o capacitate de "recunoastere", potrivit generalului Esma?li.

Teheranul a anuntat in decembrie 2011 capturarea unui avion american fara pilot ultrasofisticat, de tip RQ-170 Sentinel, de observatie de la mare altitudine, si ca lucreaza la "copierea" acestuia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Focare și incendii de vegetație în Grecia
Setari Cookie-uri