Rata creditelor neperformante din Ungaria atinge un nivel record

Rata creditelor neperformante aflate in portofoliilor bancilor din Ungaria a urcat la 18% in primul trimestru, nivel nemainintalnit in aceasta tara, potrivit datelor bancii centrale ungare, relateaza Portfolio.hu.

Daca sunt incluse si imprumuturile cu intarziere usoara la plata, aceasta rata ajunge la aproape o treime din portofoliul total de credite, scrie Mediafax.

In pofida introducerii unei rate fixe de schimb valutar pentru francul elvetian, calitatea portofoliilor de credite imobiliare in valuta s-a inrautatit drastic.

Francul elvetian s-a apreciat in primul trimestru cu 7 forinti, in medie, fata de cele trei luni anterioare, iar statisticile bancii centrale incorporeaza si date ale unor companii de leasing.

La sfarsitul lunii martie, gospodariile ungare datorau bancilor 6.892 de miliarde de forinti (23,7 miliarde euro), din care imprumuturi de 1.240 miliarde de forinti (4,26 miliarde euro) erau cu intarziere la plata de peste 90 de zile, cea mai grava situatie inregistrata vreodata.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri