La cateva ore dupa ce congresul venezuelean a votat contractarea unui credit de 79 milioane de dolari pentru importarea a 39 milioane de role de hartie de toaleta si alte obiecte de igiena personala, guvernul lui Nicolas Maduro afirma ca deficitul este cauzat de venezueleni, care mananca tot mai mult.

Elias Eljuri, seful biroului de statistici din Venezuela, a argumentat deficitul de aceste produse facand publice cele mai recente date legate de bugetele gospodariilor, care arata ca “venezuelenii servesc trei mese pe zi si chiar mai mult”, scrie Mercopress.com

Potrivit unui sondaj prezentat de Eljuri, “95% din populatia Venezuelei, estimata la 29 de milioane de persoane, se hraneste in prezent de trei sau patru ori pe zi”.

Imediat, reactiile din partea populatiei nu au intarziat sa apara, osciland de la amuzament la furie.

Pe de-o parte, unii venezueleni au ras cand au auzit argumentele invocate de guvern privind urgenta unor importuri de mancare si hartie igienica pentru a combate lipsurile.

Pe de alta parte, oamenii au fost furiosi pentru ca biroul de statistica a facut publice aceste informatii in momentul criza al deficitului de hartie igienica, cand rafturile supermarketurilor sunt aproape goale.

Pentru a depasi aceasta situatie presedintele Maduro a negociat cu lanturile alimentare si cu distribuitorii efectuarea unor importuri de alimente si articole de toaleta.

Sursa foto: Freedigitalphotos.net

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Romania a importat mai multa energie decat a exportat anul trecut
Setari Cookie-uri