O afacere dubioasa, in care este implicat Spitalul Judetean de Urgenta din Targu Jiu, a dus la cheltuirea a aproximativ un milion de euro, pentru hartie igienica si role de hartie. Tranzactia a fost facuta printr-o firma locala, SC Tip Lux, de la care unitatea spitaliceasca a achizitionat hartie de 4.725.000 lei. Societatea, care a avut cinci angajati anul trecut si are ca obiect de activitate vanzarea de ziare si articole de papetarie, a reusit sa vanda hartie igienica de un milion de euro Spitalului Judetean.

La un pret de 2 lei/hartie igienica, poti achizitiona peste 2,3 milioane de role de hartie igienica la aceasta suma.

Informatia a fost prezentata de SabotoriiTv, intr-o emisiune in care au fost prezentate si alte sume, puse la bataie de conducerea spitalului, pentru aparatura medicala. Jurnalistii au descoperit ca preturile de achizitie, la numeroase produse, au fost si de 10 ori mai mari, decat preturile practicate de firme de profil.

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Gorj, Cosmin Popescu, anunta public, in urma cu cateva luni, ca spitalului de la Targu Jiu i s-au alocat, in acest an, 17 milioane de euro, suma ce trebuie folosita, pentru investitii, pana la finalul anului. Directorul spitalului, Gigel Capota, sustinut in functie de liderii PSD, a fost protejat de acestia. Un raport al Corpului de Control al ministrului Sanatatii este tinut „la secret” de conducerea CJ, pe motiv ca are informatii care nu sunt publice, cu toate ca ministrul Sorina Pintea promitea, in timpul unei vizite la Targu Jiu, ca va prezenta raportul controlului efectuat in spital, unde a declarat ca a depistat, personal, numeroase nereguli.

Mai multe informatii despre banii cheltuiti de conducerea Spitalului Judetean, firmele de la care au fost achizitionate servicii sau aparatura si cum au fost „umflate” preturile, va vom prezenta in curand.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri