Presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, a declarat marti ca institutia analizeaza noi masuri neconventionale pentru sustinerea economiei zonei euro, pe care le va aplica daca va fi nevoie, relateaza Bloomberg, preluat de Mediafax.
"Vom analiza cu deschidere aceste masuri, care respecta mandatul nostru. Unele dintre aceste masuri ar putea avea consecinte nedorite. Asta nu inseamna ca nu ar trebui folosite, ci ca trebuie sa fim constienti de aceste consecinte si sa le administram corespunzator", a afirmat Draghi intr-un discurs la Ierusalim.

Draghi a mentin deschisa posibilitatea, in ultimele luni, de a taxa bancile pentru pastrarea banilor la BCE, prin introducerea unei dobanzi negative la depozite. Aceasta dobanda se afla la nivelul zero din iulie anul trecut.

Aceasta este una dintre masurile analizate de BCE, pe langa acordarea unor noi imprumuturi pe termen lung si ajustarea garantiilor necesare bancilor, in conditiile in care economia zonei euro se afla in recesiune.

Euro s-a depreciat cu pana la 0,3%, la 1,3326 dolari pe unitate, in urma comentariilor lui Draghi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri