"Mesajul BCE este sa nu inverseze progresele care au fost facute. Nu exista dubiu, au avut loc progrese semnificative", a spus Draghi in conferinta de presa sustinuta dupa sedinta de politica monetara, relateaza Mediafax.

El a recunoscut ca redresarea finantelor publice la care s-au angajat o serie de tari din zona euro a dus la contractie economica pe termen scurt si mediu.

In Europa s-au amplificat dezbaterile referitoare la consecintele politicilor de austeritate si la posibile alte solutii.

Citeste si:

"Ce puteti face este sa luati masuri de atenuare a contractiei, respectiv reducerea cheltuielilor publice, nu cresterea impozitelor", a recomandat seful BCE.

El a spus ca din pacate majoritatea tarilor nevoite sa adopte rapid programe de consolidare a bugetelor au marit impozitele, intr-o regiune a lumii unde fiscalitatea era deja foarte ridicata.

Draghi a cerut totodata tarilor din zona euro sa prezinte programe credibile si precise de reducere a deficitelor bugetare pe termen mediu, acestea urmand sa fie recompensate pe pietele financiare de dobanzi mai mici pentru imprumuturi.