Pachetul salarial mediu al bancherilor de top din SUA si Europa a scazut cu 10% anul trecut, la 11,5 milioane de dolari, in contextul presiunilor exercitate de investitori si autoritatile de reglementare, potrivit unui studiu derulat la cererea cotidianului britanic Financial Times
Scaderea este prima din ultimii trei ani, arata studiul, realizat de firma de cercetare Equilar privind salariile directorilor celor mai mari 15 banci din SUA si Europa, potrivit Mediafax.

Reducerea coincide cu un declin mediu de peste 20% al profitului inregistrat anul trecut de cele 15 instiututii de credit, dar si cu o revenire a cotatiilor bancilor la bursa. Institutiile de credit analizate, cu exceptia BBVA si Credit Suisse, au avut anul trecut o evolutie mai buna pe bursa decat indicele FTSE World.

Dintre cei 10 directori generali care s-au aflat in functie de la inceputul anului 2011, doar trei au primit cresteri salariale, seful Wells Fargo - John Stumpf, cel al HSBC, Stuart Gulliver, si cel al Credit Suisse - Brady Dougan.

Stumpf, cu un pachet salarial de 19,3 milioane de dolari, l-a depasit pe directorul JPMorgan, Jamie Dimon, si a devenit cel mai bine platit bancher.

Dimon a primit 18,7 milioane de dolari, in urma unei reduceri de circa 20% a pachetului salarial, iar in acest an va inregistra probabil o noua scadere.

Analiza Equilar include salariile de baza, bonusurile in bani si o serie de beneficii, precum si pachetele de actiuni sau optiunile de achizitie de titluri acordate bancherilor in 2012.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri