Fondul care administreaza averea Bisericii Anglicane a intrat intr-un consortiu format din mai multi investitori, inclusiv lordul Rothschild, care incearca sa cumpere o retea de 315 sucursale ale Royal Bank of Scotland (RBS), au declarat surse apropiate situatiei pentru Financial Times, scrie Mediafax.

Administatorii activelor Bisericii Anglicane, in valoare de 5,5 miliarde de lire sterline, s-au alaturat consortiului de investitori organizat de lordul Davies, fost presedinte al bancii Standard Chartered, au spus sursele.

Consortiul include, printre altii, si fondurile de investitii Corsair si Centerbridge, dar si compania RIT Capital a lordului Rothschild.

Biserica Anglicana si RBS au refuzat sa comenteze.

Trei grupuri de companii si fonduri de investitii se lupta pentru achizitia sucursalelor pe care RBS trebuie sa le vanda din cauza regulilor europene privind ajutoarele de stat, dupa ce institutia de credit a primit un sprijin de 45 de miliarde de lire sterline in timpul crizei financiare.

O incercare de a vinde reteaua de sucursale catre grupul spaniol Santander la pretul de 1,65 miliarde de lire sterline a esuat in octombrie.

Justin Welby, arhiepiscop de Canterbury si lider al Bisericii Anglicane, a sustinut in ultima perioada reforma industriei bancare din Marea Britanie din postura de membru al comisiei parlamentare pentru standardele din sectorul bancar. Inainte de a intra in randul clerului, Welby a ocupat un post de director la compania petoliera Enterprise Oil.

Fondul Bisericii Anglicane include proprietati imobiliare si terenuri agricole, precum si investitii in fonduri de hedging si companii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Joe Biden, desemnat candidatul Partidului Democrat la președinția SUA
Setari Cookie-uri