1 Iulie 2013

Barclays vrea sa mute 4.000 de posturi in afara Marii Britanii



Barclays vrea sa mute pana in anul 2015 aproximativ 4.000 de locuri de munca in afara Marii Britanii, catre zone unde costurile sunt mai reduse, pentu a economisi 250 milioane lire steline, a declarat un executv al grupului britanic, potrivit Bloomberg.

Banca a transferat deja 2.000 de posturi in perioada 2011-2012, principalele zone afectate fiind administratia si departamentul IT, potrivit unei prezentari a lui Eric Bommensath, director general al diviziei de corporate si investment banking, scrie Mediafax.

El nu a precizat unde sunt transferate locurile de munca.

"Vom avea o prezenta mai ridicata offshore, cat si prin outsourcing, ceea ce ne aduce in linie cu alte banci. A avea mai putini angajati in locatii cu costuri ridicate ne va ajuta sa gestionam capacitatea suplimentara de spatii de birouri, generand noi economii", a afirmat executivul Barclays, a treia banca britanica dupa captalizare.

Banca incearca sa reduca cheltuielile prin reducerea apaatului administrativ. Barclays a inregistrat in aprile un provizion de 514 milioane lire sterline, dupa ce a inchis numeroase sucursale din Europa si a redus numarul angajatilor din Europa si Asia.

Rata somajului din Marea Britanie este de 7,8%, cu 2,5 milioane de persoane fara loc de munca, potrivit celor mai recente date oficiale.



Citeste si