Mohammed ElBaradei a fost numit, sambata, premier in Egipt, la trei zile dupa ce armata l-a indepartat de la putere pe Mohamed Morsi, a anuntat miscarea Tamarrod, aflata la originea unei mobilizari de amploare impotriva fostului presedinte islamist, relateaza AFP.
O sursa militara a precizat pentru AFP ca ElBaradei (foto), fost sef al Agentiei Internationale pentru Energie Atomoica (AIEA) va depune juramantul in aceasta seara, noteaza Mediafax.

Agentia oficiala Mena a afirmat, la randul sau, ca ElBaradei s-a intalnit cu presedintele interimar Adly Mansour.

Opozitia, intre care Tamarrod, l-a desemnat marti sa o reprezinte in procesul de tranzitie politica, dupa inlaturarea lui Morsi.

Foaia de parcurs, elaborata de armata in coordonare cu opozitia si principalii demnitari religiosi ai tarii, prevede un Guvern interimar "cu puteri depline", inaintea organizarii unor alegeri prezidentiale si legislative la o data neprecizata.

Mohammed ElBaradei, laureat al premiului Nobel pentru Pace in 2005 pentru activitatea sa in cadrul AIEA, a revenit in Egipt in 2010, pentru a se opune regimului lui Mubarak.

Ulterior, el a sustinut activ miscarea impotriva lui Mubarak din ianuarie-februarie 2011, apoi s-a pozitionat ca una dintre figurile miscarii laice si liberale, care cere in prezent plecarea lui Morsi si organizarea unor alegeri prezidentiale anticipate.

Sursa foto: Agerpress

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri