In ultima perioada au aparut in mai multe randuri in presa germana informatii referitoare la o investigatie a autoritatilor privind un cartel al berii, dar dezvaluirile Focus arata amploarea conspiratiei producatorilor de bere, noteaza Der Spiegel.
Potrivit unui document al autoritatilor federale obtinut de Focus, companii mari producatoare de bere din Germania s-au inteles ilegal in privinta preturilor aproape doua decenii.
Seful companiei Veltins, Volker Kuhl, a declarat anchetatorilor, in timpul unei investigatii de la sfarsitul lunii ianuarie, ca producatorii brandurilor de bere premium s-au pus de acord sa creasca preturile in urma unor discutii telefonice sau la intalniri organizate la evenimente ale industriei de profil.
Ulterior transmiteau informatiile si producatorilor mai mici, a spus el.
Bitburger Brewery Group, producatorul berii care este sponsor oficial al Bundesliga, si liderii asociatiei berarilor din cel mai populat land german, Renania de Nord Westfalia, ar fi dezvaluit informatii similare in timpul investigatiei autoritatilor.
Pana in prezent s-a considerat ca producatorii de bere ar fi manipulat preturile doar in anii 2006 si 2008, scrie Focus.
Documentul de peste 100 de pagini privind ancheta obtinut de saptamanalul german arata, insa, ca acesta perioada "este cel mai probabil doar varful aisbergului".