Consumul de bere în Germania a revenit pe creştere în primul semestru, după perioada de scădere din timpul pandemiei, însă spectrul unei opriri a aprovizionării cu gaze naturale planează acum asupra berarilor, care se tem că vor fi nevoiţi să oprească producţia, transmite AFP, preluat de Agerpres.

"Fără gaze naturale, rafturile supermarketurilor vor rămâne goale", a avertizat luni Federaţia Berarilor din Germania, foarte dependenţi de acest combustibil fosil pentru producţie.

După industria chimică, industria alimentară este sectorul cu cel mai mare consum de gaze naturale, utilizat în special în timpul prelucrării malţului, prima etapă în producţia de bere.

După scăderea dramatică a consumului în timpul pandemiei, cererea de bere a revenit pe creştere astfel că în primele şase luni ale anului germanii au consumat 3,6 miliarde de litri de bere, în creştere cu 6,4% în ritm anual. Însă exporturile berarilor germani au scăzut cu 19%, ceea ce a antrenat după sine o scădere de 3,8% a vânzărilor întregului sector, arată datele publicate de Oficiul federal de statistică (Destatis).

Comparativ cu situaţia din 2019, anterioară pandemiei, consumul de bere în Germania a scăzut cu 5,5% sau 253,8 milioane de litri de bere.

"Industria berii continuă să lucreze în regim de criză", avertizează Holger Eichele, preşedintele Federaţiei Berarilor din Germania. Potrivit acestuia, astăzi este imposibil să fie înlocuite gazele naturale în calitate de principală sursă de energie iar amploarea unui şoc energetic "nu poate fi încă estimată".

Mai mulţi berari au majorat deja preţurile ca reacţie la creşterea costurilor de producţie înainte de invazia din Ucraina. După această invazie preţul la mai multe materii prime, începând cu cerealele, a crescut şi mai mult.

Furnizorii berarilor, a căror producţie depinde de asemenea de gazele naturale, au avut şi ei de suferit, începând cu producătorii de sticlă pentru îmbutelierea berilor.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri