Presedintele Iranului, Hassan Rohani, a evocat posibilitatea utilizarii de "agenti chimici" in Siria, evitand sa atribuie atacul soldat cu zeci de morti unei parti sau alteia, relateaza AFP.

"Situatia care domina in prezent Siria si moartea oamenilor nevinovati sunt foarte dureroase", a declarat Hassan Rohani, un aliat al regimului din Siria.

Rohani a evitat sa atribuie vreunei parti atacul cu arme chimice, dar purtatorul de cuvant al diplomatiei iraniene, Abbas Araghchi, a afirmat joi ca, daca informatiile privind utilizarea armelor chimice se vor confirma, responsabilitatea ar apartine insurgentilor, scrie Mediafax.

Opozitia siriana sustine ca fortele subordonate regimului Bashar Al-Assad au utilizat arme chimice in apropiere de Damasc, atacul soldandu-se, potrivit insurgentilor, cu 1.300 de morti. Armata siriana a dezmintit categoric utilizarea de arme chimice la periferia orasului Damasc.

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si un conflict armat intre fortele insurgente ale opozitiei si serviciile de securitate subordonate regimului Bashar Al-Assad. Bilantul confruntarilor este, potrivit estimarilor ONU, de cel putin 100.000 de morti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Liderul Statului Islamic ar fi murit intr-un raid american in Siria