"Cu privire la pozitia prietenilor nostri americani, care afirma ca trupe guvernamentale (siriene) au folosit (...) arme chimice si spun ca au probe, ei, bine, sa le arate anchetatorilor ONU si Consiliului de Securitate", le-a spus presedintele rus unor jurnalisti.

"Daca nu o fac, inseamna ca nu exista", a adaugat Putin, potrivit Mediafax.

Siria se asteapta la un atac "in orice moment"

Siria se asteapta la o actiune occidentala impotriva teritoriului sau "in orice moment", a declarat un oficial de rang inalt din cadrul serviciilor siriene de securitate.

"Ne asteptam la o agresiune in orice moment si suntem pregatiti sa ripostam tot in orice moment", a subliniat acest oficial, dupa ce experti ONU insarcinati sa ancheteze acuzatii cu privire la atacuri chimice au pararsit Siria sambata dimineata.

"Ne vom apara poporul si patria cu toate capacitatile", a adaugat el, afirmand ca "aceasta agresiune (occidentala) nejustificata nu (va avea loc) fara o riposta".

Citeste si:

"Opinia publica este impotriva" Statelor Unite si tarilor occidentale care vor sa efectueze un atac militar impotriva Siriei, a continuat el.

Sustinatorii atacului strain apara "o cauza rea, care nu are nimic a face nici cu morala si nci cu dreptul international. Este vorba despre o agresiune internationala nejustificata", a continuat sursa citata.

Statele Unite si Franta se pregatesc pentru un atac limitat impotriva regimului sirian, acuzat ca a ucis peste 400 de copii si peste 1.000 de adulti cu gaze toxice.