Presedintele german Frank-Walter Steinmeier i-a indemnat pe omologii sai american si rus, Donald Trump, respectiv Vladimir Putin, sa "faca primul pas" in incercarea de a negocia o solutie destinata sa puna capat conflictului in Siria, intr-un interviu aparut duminica in publicatia Bild am Sonntag, citata de AFP, potrivit Agerpres.

"Trebuie ca la nivel mondial, Putin si Trump sa faca primul pas", a declarat fostul ministru de externe german.

Potrivit lui, nicio imbunatatire nu este posibila pe teren in Siria daca cei doi presedinti nu se angajeaza impreuna intr-un demers constructiv pentru a incerca sa negocieze o solutie.

"Desigur, nimic nu este posibil in cele din urma fara vecinii regionali, dar totul incepe cu Statele Unite si Rusia", a apreciat el.

Frank-Walter Steinmeier a calificat otravirea fostului spion rus Serghei Skripal si a fiicei acestuia in Marea Britanie, pusa in responsabilitatea Moscovei de catre Londra si aliatii ei, chiar daca Rusia neaga cu vehementa orice implicare, drept un "incident foarte grav".

"Dar ar trebui sa ne ingrijoreze cel putin la fel de mult dezamagirea tot mai mare intre Rusia si Occident", a subliniat el, avertizand de asemenea impotriva oricarei demonizari a unei tari.

"Nu putem abandona dialogul direct" chiar daca este adecvat de aratat Rusiei ca actiunile sale au consecinte, asa cum sunt sanctiunile instituite dupa anexarea peninsulei Crimeea si conflictul in Ucraina, a subliniat presedintele Germaniei.

"Independent de (presedintele sau Vladimir) Putin, nu putem declara drept inamici intreaga Rusie, tara si poporul sau", a adaugat el, apreciind ca sunt "prea multe puse in joc".

Rusia si Occidentul traverseaza in prezent cea mai grava criza dupa incheierea Razboiului rece, ca urmare a rolului Moscovei in criza din Ucraina, situatia complicandu-se si mai mult dupa acuzatiile de implicare a Rusiei in alegerile americane din 2016 si a sprijinului acordat de Moscova regimului sirian, considerat vinovat de atacuri cu arme chimice impotriva propriului popor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri