Rusia: Serghei Lavrov a cerut SUA sa nu dea publicitatii convorbirile dintre Vladimir Putin si Donald Trump

Seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, a cerut vineri SUA sa nu dea publicitatii stenogramele convorbirilor telefonice dintre Donald Trump si Vladimir Putin dupa publicarea unei discutii controversate a presedintelui american cu omologul sau ucrainean, potrivit France Presse.

"In ceea ce priveste rezumatele convorbirilor telefonice, mama mea, care m-a educat, mi-a spus ca nu este bine sa citesti scrisori straine care nu iti sunt adresate", a declarat Lavrov intr-o conferinta de presa in marja Adunarii Generale a ONU la New York, scrie Agerpres.

El a fost intrebat despre pozitia sa cu privire la scandalul care il vizeaza pe presedintele american Donald Trump, acuzat ca a favorizat o ingerinta straina in viitoarele alegeri prezidentiale americane in apelul sau telefonic cu omologul sau ucrainean caruia i-a cerut o ancheta asupra candidatului democrat Joe Biden. Scandalul s-a agravat pentru presedintele american odata cu publicarea miercuri de catre Casa Alba a unui rezumat al acestei convorbiri telefonice.

"Este indecent!", a reactionat seful diplomatiei ruse. "Pentru ca doua persoane alese de natiunile lor sa fie la inaltimea" functiilor lor "sunt necesare modalitati diplomatice care implica un anumit grad de confidentialitate", a spus el.

Lavrov, care a avut vineri o intalnire bilaterala cu secretarul de stat, Mike Pompeo, i-a criticat atat pe parlamentarii americani, cat si mass-media pentru publicarea transcriptului discutiei dintre Donald Trump si Volodimir Zelenski.

Citeste si:
Un lac de la graniţa dintre Serbia si Kosovo ar putea fi redenumit...
Un lac de la graniţa dintre...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

"Sa fii atat de vehement amenintand ca vei pune in genunchi un guvern daca nu va difuza o nota care implica un partener! Ce fel de democratie este aceasta? Cum puteti lucra in astfel de conditii?", a intrebat retoric ministrul de externe rus.

Donald Trump s-a exprimat adeseori in termeni favorabili despre Vladimir Putin, iar relatiile si intalnirile lor sunt examinate cu atentie de catre mass-media americane care se intreaba de ce atata bunavointa a primului fata de al doilea, noteaza AFP.

Sursa foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri