"Am decis ca Statele Unite ar trebui sa actioneze militar impotriva unor tine ale regimului sirian", iar tara este "pregatita sa efectueze atacuri atunci cand vom alege noi", a declarat presedintele intr-o interventie solemna de la Casa Alba, indemnandu-i pe congresmeni sa sustina o asemenea operatiune in numele "securitatii nationale" a Statelor Unite.

Armata siriana este mobilizata!
Armata siriana "este mobilizata, ea are degetul pe tragaci", a declarat astazi pentru televiziunea de stat premierul sirian Wael al-Halaqi, relateaza AFP, citat de Mediafax.

Intr-o declaratie scrisa, difuzata de postul oficial, el adauga ca "armata este pregatita sa faca fata tuturor provocarilor si tuturor scenariilor".
In contextul in care ultimii observatori ONU au parasit sambata dimineata tara, autoritatile siriene au oferit asigurari ca se pregatesc sa fie vizate si sa reactioneze fata de atacuri aeriene americane.

Un oficial de rang inalt din cadrul serviciilor siriene de securitate a declarat sambata dimineata pentru AFP ca se asteapta "la o agresiune in orice moment" si a repetat ca tara este "pregatita sa risposteze tot in orice moment".

"Aceasta agresiune (occidentala) nejustificata nu va avea loc fara o riposta", a adaugat acest oficial. Sustinatorii atacurilor apara "o cauza rea, care nu are nimic a face nici cu morala si nici cu dreptul international", a apreciat el.

Sursa foto: White House