"Vreau sa amintesc aici ca masurile temporare nu sunt suficiente, nu vor fi suficiente niciodata in Siria", a declarat Erdogan in cadrul unui miting la Istanbul.

"Atacarea unor obiective locale nu numai ca nu ne apropie de o solutie, ci face conditiile si mai dificile in Siria", a continuat el, subliniind ca presedintele sirian Bashar al-Assad ar trebui "sa paraseasca imediat functiile si sa plece intr-o tara ca va consimti sa il primeasca".
Premierul turc a afirmat deja vineri ca tara sa nu se poate multumi cu o actiune limitata, apreciind ca obiectivul unei interventii internationale "trebuie sa constranga regimul sa abandoneze" puterea.

Secretarul de Stat american John Kerry a evocat vineri o actiune "limitata" impotriva Siriei si a vorbit despre un raspuns militar "adecvat" in timp, fara trupe la sol, ca reactie la presupusa folosire a armelor chimice de catre regimul de la Damasc.

Presedintele american a exclus, sambata, o interventie pe termen scurt, preferand sa consulte Congresul, aflat in vacanta pana pe 9 septembrie.

Turcia, tara membra NATO, care a rupt relatiile cu regimul sirian, fostul sau aliat, a promis sa se alature unei coalitii anti-Damasc, chiar fara acordul ONU.