Doi barbati care ar fi incercat sa jefuiasca Buckingham Palace au fost arestati la Londra

Politia a anuntat ca a arestat doi barbati suspectati ca au vrut sa jefuiasca Buckingham Palace, resedinta reginei Elizabeth II din Londra, luni seara, relateaza AFP.

Primul a fost gasit la fata locului, la ora 22.30, in spatele gardului palatului regal, "intr-un sector deschis publicului in timpul zilei", scrie Mediafax.

Presupusul lui complice a fost arestat in fata Buckingham Palace, unde niciun membru al familiei regale nu era prezent in acea seara, potrivit politiei.

Cei doi barbati au fost pusi in libertate provizoriu dar trebuie sa ramana la dispozitia anchetatorilor.

Incidentul a incurajat politia sa revizuiasca procedurile de securitate in vigoare la palat dar acesta pare minor in comparatie cu patrunderea spectaculoasa a lui Michael Fagan care, in 1982, a reusit sa isi creeze drum pana in camera in care dormea regina.

Citeste si:
Palatul Buckingham renunță anul acesta la 380 de angajați temporari
Palatul Buckingham va tăia...

Potrivit informatiilor de la vremea respectiva, trezita de intrus, Elizabeth II a discutat cateva zeci de minute cu acesta, inainte ca el sa fie arestat.
Fara sa ajunga atat de departe, un barbat care a fugit dintr-un spital de psihiatrie si militanti impotriva energiei nucleare au reusit, de asemenea, sa treaca de gardul palatului cu alte ocazii.

Regina este in prezent in vacanta in Scotia, la Balmoral Castle, una dintre resedintele estivale ale familiei regale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri