Ministrul iranian de Externe Mohammad Javad Zarif a afirmat, intr-o vizita la Bagdad, ca un atac militar impotriva Siriei ar fi "ilegal" conform Cartei ONU, relateaza AFP, citat de Mediafax.

"Nu stiu de ce cei care afirma ca toate optiunile sunt pe masa nu inteleg ca natiunile civilizate au retras, in urma cu 65 de ani, optiunile de pe masa, atunci cand au retras recursul la forta" prin Carta ONU, a declarat Zarif, aflat intr-o vizita la Bagdad.

"Cum pot, oare, sa se considere natiuni civilizate continuand in acelasi timp sa mentina toate optiunile pe masa? Toate optiunile au fost retrase de pe masa acum foarte, foarte mult timp", a insistat el, intr-o conferinta de presa comuna cu omologul sau irakian Hoshyar Zebari.
"Statele Unite dispretuiesc dreptul international", a adaugat el.

Zarif a facut aceste declaratii dupa ce a discutat cu premierul irakian Nuri al-Maliki si cu Zebari, in prima sa vizita in strainatate pe care a efectuat-o de cand a devenit ministru, in august.

Iranul, principalul sustinator al Siriei in regiune, a avertizat in mai multe randuri Statele Unite si pe aliatii acestora, care acuza regimul lui Bashar al-Assad ca a utilizat arme chimice pe 21 august langa Damasc si intentioneaza sa efectueze o actiune militara punitiva.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri