ALEGERI AUSTRIA: Coalitia aflata la putere castiga. Extrema dreapta, pe locul 3

Partidul social-democrat austriac (SPO) a castigat alegerile legislative cu 27,1 la suta din voturile exprimate, in timp ce aliatul de guvernare, Partidul popular (OVP) a obtinut 23,8 la suta conform rezultatelor oficiale provizorii anuntate de ministerul de Interne, relateaza AFP, citat de Mediafax.

Partidul de extrema dreapta FPO a ocupat a treia pozitie cu 21,4 la suta din voturi, in timp ce cealalta formatiune politica de extrema dreapta BZO (3,6 la suta) nu a atins pragul de patru la suta pentru a ramane in Parlament.

Doua noi partide au intrat in camera inferioara a Parlamentului austriac: Equipe Stronach, al miliardarului eurosceptic austro-canadian Frank Stronach, a obtinut 5,8 la suta in timp ce liberalii NEOS au obtinut 4,8 la suta din voturi.

Aceste rezultate nu tin cont de voturile din corespondenta, o formula aleasa anul acesta de aproape 670.000 din alegatori (adica peste 10 la suta din cei inscrisi pe liste) care vor fi publicate definitiv la 4 octombrie. Repartitia exacta a locurilor va fi cunoscuta de abia dupa anuntul final al rezultatelor.

Conform cifrelor facute publice de ministrul de Interne, Johanna Mikl-Leitner, SPO a obtinut in total 27,1 la suta din voturile exprimate, OVP 23,8 la suta, FPO 21,4 la suta,Verzii 11,5 la suta, Equipe Stronach 5,8 la suta, iar NEOS 4,8 la suta.

Citeste si:
În SUA, 80 de milioane de oameni au votat cu 5 zile înainte de scrutin
În SUA, 80 de milioane de...

Fara voturile prin corespondenta, participarea a atins duminica 65,9 la suta din cei 6,4 milioane de alegatori chemati la urne, in timp ce prezenta la precedentul scrutin de la 28 septembrie 2008 a fost 71,4 la suta fara voturile prin corespondenta, si 78,8 la suta la final.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri