Presedintele american Barack Obama a declarat ca Iranul ar putea produce o bomba atomica "peste an sau mai tarziu", intr-un interviu difuzat sambata, relateaza AFP, citat de Mediafax.

In acest interviu acordat agentiei americane de presa Associated Press (AP), Obama a apreciat ca omologul sau iranian Hassan Rohani a mizat pe credibilitatea sa pentru a initia un nou dialog cu Statele Unite.

Rohani "nu este singurul care decide, dar nici ultimul", a recunoscut presedintele american. Obama a avut, la 27 septembrie, o conversatie telefonica cu Rohani, a doua zi dupa o intalnire la ONU a sefilor diplomatiei din cele doua state, John Kerry si Mohammad Javad Zarif.

Statele Unite si Iranul si-au intrerupt relatiile diplomatice in 1980, dupa un an de la revolutia islamica.

Washingtonul a reiterat ca va lua in considerare o optiune militara.

De asemenea, Obama l-a primit luni, la Casa Alba, pe premierul israelian Benjamin Netanyahu, care a tinut naun discurs la Adunarea Nationala a ONU.

"Israelul nu va lasa Iranul sa obtina arma nucleara", a declarat Netanyahym adaugand ca Israelul este pregatit sa actioneze singur, daca va fi nevoie.

Iranul este suspectat de marile puteri ca incearca sa se doteze cu arma nucleara sub acoperirea unui program civil, ceea ce Teheranul dezminte.

Sursa foto: http://www.whitehouse.gov/photos-and-video

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri