Imparatul roman care conduce in Africa. Cum a reusit fondatorul Rosia Montana sa intre in cele mai mari depozite de uraniu din lume

A deschis afacerea Rosia Montana in 1995 si s-a mutat in Australia, unde a inceput sa lucreze ca sofer de camion. Acum, insa, Vasile Timis, zis si Frank, un om de afaceri roman cu cetatenie australiana, a devenit „imparatul” exploatarii mineralelor in Africa de Vest.

Timis tocmai a semnat un acord prin compania lui, Pan-African Minerals, care garanteaza patru autorizatii de exploatare miniera in Republica Niger, scrie Newstime Africa.

Astfel, compania lui Timis va exploata cele mai mari depozite de uraniu si alte substante aferente din lume in perimetrele Ouricha 1 si 2 si Tegmert 1 si 2 din regiunea Agadez.

Pentru africani, Frank Timis este „imparatul” care ajuta Africa de Vest, asa cum l-a denumit publicatia locala Newstime Africa. Timis este apreciat in intreg continentul african si a dezvoltat relatii puternice si de incredere cu guvernele locale.

Insusi ministrul Minelor si Dezvoltarii industriale african, Omar Hamidou Tchiana, a declarat la ceremonia de semnare a contractului ca Pan-African Minerals Group Ltd. este o entitate de referinta la nivel mondial si are capacitatea de a investi, tocmai ceea ce l-a ajutat pe Timis sa obtina cele patru licente de exploatare.

Citeste si:
RISE Project: Dosarele Panama contin peste 100 de nume din Romania
RISE Project: In dosarele...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Niger, raiul afacerilor pentru "parintele Rosia Montana"

Frank Timis si companiile sunt cu atat mai apreciate de demnitari si de cetateni cu cat investitiile sale inseamna mai multe locuri de munca pentru oamenii din Niger si accelerarea economiei tarii. Timis a sustinut, astfel, ca Niger are un potential enorm, iar oamenii au dreptul sa se bucure de aceste resurse naturale.

Compania lui Frank Timis s-a angajat sa investeasca, in urmatorii trei ani, cel putin 20 milioane de dolari ca sa atinga obiectivele de exploatare si sa efectueze orice lucrari necesare dezvoltarii acestor obiective, pentru a dovedi existenta depozitelor de uraniu si de substante inrudite.

Potrivit publicatiei Newstime Africa, Frank Timis a investit pana acum, prin grupul pe care il conduce, peste 4 miliarde de dolari in Africa si a deschis peste 15.000 de locuri de munca in Africa de Vest.

Cum a ajuns romanul sa fie "incoronat" in Africa

Dar afacerile romanului care a parasit Rosia Montana pentru Africa nu se opresc aici. Timis detine si compania African Minerals, care a deschis cel mai mare proiect minier local, prin care extrage fier in Sierra Leone. Prin proiectul sau, cu investitii de peste 3 miliarde de dolari, Timis a construit o cale ferata de 220 de kilometri si a angajat 15.000 de oameni.

Citeste si:
Un roman a fost rapit de persoane inarmate in Burkina Faso
Un ofiter de securitate roman...

Mai mult, acum doua luni, antreprenorul roman a fost desemnat „imparatul resurselor din vestul Africii" dupa ce a anuntat ca va moderrniza 1.400 de kilometri de linie ferata intre Coasta de Fildes si Burkina Faso.

Succesul lui Frank Timis este de neegalat in Africa, scrie presa locala. Numeroase companii miniere au incercat sa intre in domeniul resurselor minerale neexploatate din Africa, insa niciuna nu a reusit sa se apropie atat de mult cum a facut African Minerals.

Considerat un manager excelenta si un model de realizare puternica in minerit, afaceristul roman a atras atentia investitorilor internationali. Compania sa a primit investitii de peste 400 milioane dolari de la CRM (China Railways Materilas) si o suplimentare de 1.5 miliarde de dolari de la un alt gigant din regiunea chineza Shandong.

Citeste si:
OMS: Poliomelita este eradicată în Africa
OMS: Poliomelita este...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri