Talibanii pakistanezi au salutat faptul ca tanara activista pentru dreptul la educatie Malala Yousafzai nu a primit Premiul Nobel, anunta purtatorul de cuvant al Miscarii Talibanilor Pakistanezi (TTP), citat de AFP.

"Ne bucuram pentru ca nu a primit Premiul Nobel. Am spus deja ca nu il merita. Nu a avut nicio realizare importanta... Acest premiu trebuie acordat musulmanilor veritabili, care lupta pentru apararea islamului", a declarat Shahidullah Shahid, purtatorul de cuvant al TTP, noteaza Mediafax.

Un membru al TTP a impuscat-o in cap, in octombrie 2012, pe adolescenta Malala Yousafzai, care a scapat la limita din acest atac, fiind operata in Marea Britanie.

Adolescenta pakistaneza Malala Yousafzai, care militeaza pentru dreptul la educatie, a obtinut miercuri prestigiosul Premiu Saharov al Parlamentului European, a anuntat presedintele PE, Martin Schulz. Presedintii grupurilor politice din PE au ales in unanimitate sa ii ofere acest premiu tinerei care, in urma cu un an, a fost tinta unui atentat comis de talibani din cauza faptului ca a militat in favoarea educatiei fetelor. "Parlamentul European saluta puterea incredibila a acestei fete", a declarat Schulz.

Ca reactie, talibanii pakistanezi au apreciat ca tanara activista Malala Yousafzai "nu a facut nimic" pentru a merita acordarea Premiului Saharov, reiterand amenintarea ca o vor asasina.

Conflict militar...
Citeste si: Conflict militar India-Pakistan:Cat de sigur e sa calatoresti in Asia?


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
500.000 de pakistanezi, pregatiti de munca in Romania