Tanara pakistaneza Malala Yousafzai, care a supravietuit unei tentative de asasinare in urma cu un an, a fost primita vineri de catre presedintele american Barack Obama si sotia sa Michelle, in Biroul Oval de la Casa Alba, relateaza AFP.

Fiica cea mai mare a cuplului Obama, Malia, de asemenea a fost prezenta la aceasta intalnire, noteaza Mediafax.

"Statele Unite se alatura oamenilor din Pakistan pentru a celebra curajul Malalei si hotararea ei de a promova dreptul tuturor fetelor de a merge la scoala si de a realiza propriile dorinte", a anuntat Casa Alba intr-un comunicat, adaugand "salutam eforturile Malalei (foto) pentru realizarea acestor dorinte".

Adolescenta pakistaneza Malala Yousafzai, care militeaza pentru dreptul la educatie, a obtinut miercuri prestigiosul Premiu Saharov al Parlamentului European, a anuntat presedintele PE, Martin Schulz. Presedintii grupurilor politice din PE au ales in unanimitate sa ii ofere acest premiu tinerei care, in urma cu un an, a fost tinta unui atentat comis de talibani din cauza faptului ca a militat in favoarea educatiei fetelor.

La 9 octombrie 2012, adolescenta a supravietuit in urma unui atac al talibanilor, la Mingora, oras din Valea Swat, in nord-vestul Pakistanului, unde in perioada 2007-2009 insurgentii au impus versiunea lor radicala a legii islamice.

Citeste si:
Barbat arestat in apropiere de Casa Alba: Sunt aici sa il asasinez...
Barbat arestat in apropiere...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
5 carti pentru care sa iti faci timp de lectura vara aceasta
Setari Cookie-uri