Scenaristul grec Odysseus Lappas a dat in judecata companiile 20th Century Fox si New Regency, producatorii filmului SF „In timp”, cu Justin Timberlake si Amanda Seyfried, sustinand ca i-au furat ideea, informeaza bbc.co.uk, potrivit Mediafax.

Scenaristul, care a depus actele la Tribunalul Superior din Los Angeles, cere despagubiri de 4,5 milioane de dolari de la companiile producatoare.

Actiunea filmului "In timp" (2011) se petrece intr-un viitor indepartat, cand procesul de imbatranire a oamenilor se opreste la varsta de 25 de ani, iar acestia trebuie sa cumpere, sa imprumute sau sa fure timp de la altii ca sa nu moara, timpul ramas fiind contorizat cu un ceas electronic pe care oamenii il au sub pielea bratului stang.
Scenaristul grec sustine ca a scris un sinopsis "nefiresc de ciudat" in 1996, scenariu pe care l-a depus la asociatia Writers' Guild of America, sub titlul "Time Card".

Scenariul scriitorului grec este "o poveste de dragoste si de aventuri despre un barbat si o femeie din viitor, unde durata de viata s-a schimbat, iar oamenii mor dupa ce implinesc varsta de 25 de ani. Personajul principal a ramas fara timp si se indragosteste de o femeie foarte bogata, care este practic nemuritoare", se arata in actele depuse la tribunal.

Odysseus Lappas afirma ca s-a intalnit cu un reprezentant al 20th Century Fox, care s-a oferit sa cumpere drepturile de ecranizare pentru suma de 80.000 de dolari, insa el a refuzat.

Citeste si:
O saptamana pana la retailArena 2019, evenimentul anului in retail
O saptamana pana la...

Cele doua parti au avut totusi un "acord tacit" prin care se sugera ca scenaristul avea sa fie platit daca sinopsisul urma sa stea la baza unui film.

Filmul "In timp", regizat de Andrew Niccol - scenaristul lungmetrajelor "The Truman Show" si "Gattaca" -, a avut incasari de 173 de milioane de dolari la nivel mondial.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
ASE: Darius Valcov si-a plagiat teza de doctorat