Angela Merkel vrea sa relanseze reformarea Europei, in tandem cu Martin Schulz

Angela Merkel e hotarata sa devina, in al treilea ei mandat, cancelarul Europei. La recentele alegeri, germanii i-au oferit mai multe voturi ca niciodata; trece drept “cea mai importanta politiciana a continentului”, scrie „The Economist“ si va guverna curand intr-o coalitie cu al doilea mare partid al Germaniei.

O pozitie de pornire favorabila pentru a stimula proiectul menit sa devina mostenirea ei politica: reforma Uniunii Europene. Riscul ca moneda unica sa se faramiteze rapid a fost evitat deocamdata si, pentru prima oara dupa mult timp, contextul economic da din nou semne de viata.

Cu toate acestea, Merkel e constienta ca, oricand, criza poate izbucni din nou. Partidele eurosceptice au trecere din Franta pana in Italia, in multe tari cu datorii externe reformele sunt blocate, iar bancile ezita sa acorde credite, scrie „Der Spiegel“.

Ofensiva europeana

Tocmai de aceea cancelarul pregateste o ofensiva europeana a reformelor si stie deja cum poate fi impus acest proiect: impreuna cu noii parteneri posibili de coalitie de la SPD-ul german, Merkel vrea sa confere politicii europene o tenta sociala mai pronuntata.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Citeste si:
PSD a ramas fara bani: unii angajati si-au primit salariile cu...
PSD a ramas fara bani: unii...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
PSD spune că „românii devin ciumații Europei” și acuză Guvernul PNL
Setari Cookie-uri