Costurile apartenentei Marii Britanii la UE sunt mai mari decat beneficiile

Costurile apartenentei Marii Britanii la Uniunea Europeana, respectiv de respectare a reglementarilor pietei unice, sunt mai mari decat beneficiile, considera 46% dintre liderii de afaceri britanici participanti la un sondaj de opinie realizat de YouGovPoll, relateaza Bloomberg.

Rezultatul sondajului publicat vineri da un avantaj membrilor Partidului Conservator al premierului David Cameron care sustin retragerea Marii Britanii din UE.

Cameron va participa la alegerile nationale din 2015 cu o platforma conservatoare care include organizarea unui referendum pe tema retragerii tarii din UE, desi el sustine, personal, ca este pentru apartenenta Marii Britanii la Uniune.

Sondajul a fost realizat in perioada 2-12 septembrie, in randul a 1.024 de lideri de afaceri.

Cercetarea arata ca oamenii de afaceri vor renegocierea a noua reglementari europene, intre care limitarea numarului de ore de munca, fiscalitate, protectia datelor, mediu, sanatate si siguranta.

Citeste si:
Când speră Boris Johnson că lucrurile vor reveni la normal în...
Când speră Boris Johnson că...

Chiar si asa, 49% dintre repondenti ar vota pentru ramanerea tarii in UE, iar 39% pentru iesirea acesteia.

Liderii de afaceri considera in proportie de 37% ca beneficiile aduse de apartenenta la UE sunt mai mari decat costurile.

"Va fi pentru multi o surpriza ca un sondaj national in randul liderilor de afaceri arata ca o majoritate clara sprijina modificarea Tratatului UE si revenirea la o relatie de tip comercial. Presiunea este pe guvern, sa obtina un acord mai bun din partea Bruxelles-ului si sa faciliteze crearea de locuri de munca in Marea Britanie, a declarat Matthew Elliott, director general al organizatiei Business for Britain, care a comandat sondajul.

Cameron nu poate trece prin guvern o lege referitoare la referendum din cauza opozitiei partenerilor de coalitie liber-democrati. In schimb, conservatorii au propus un proiect de lege care sa garanteze organizarea referendumului pana la sfarsitul anului 2017.

Citeste si:
Polonia va avea cea mai înaltă clădire din Uniunea Europeană
Polonia va avea cea mai...

Proiectul se afla in prezent in Parlament.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri