America Latina intampina probleme majore legate de violenta, fiind singura regiune unde rata criminalitatii a crescut intre anii 2000-2010, reiese dintr-un raport al Organizatiei Natiunilor Unite (ONU). De aici iese in evidenta Honduras, tara in care se petrec 20 de crime pe zi.

In ciuda faptului ca Mexic si Brazilia se numara intre tarile bine cunoscute dupa numarul crimelor si al deceselor cauzate de droguri, Honduras are in prezent cea mai ridicata rata de criminalitate din lume, scrie qz.com.

In timp ce in majoritatea tarilor din America Latina ratele de criminalitate au scazut in ultimul deceniu, cea din Honduras s-a dublat in doar sase ani, la 20 de crime pe zi.

De asemenea, aceasta tara se confrunta cu un numar crescut de furturi marunte si talharii. Astfel, in perioada 2007-2012 numarul de furturi per 100.000 de locuitori s-a marit cu 732%, potrivit raportului ONU.

O parte importanta in aceasta problema o are politia locala din Honduras, care nu este doar corupta si redusa numeric, ci a fost acuzata de nenumarate ori de abuzuri.

Sursa foto: Freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri