Mackay se afla alaturi de familie, in locuinta din Londra, orasul in care, de altfel, este sediul central al SABMiller. Din cauza problemelor de sanatate, Graham Mackay a fost inlocuit la conducerea companiei de Alan Clark, in aprilie 2013, pe care l-a cunoscut si wall-street.ro cu ocazia unei vizite la sediul central din Londra.

Graham Mackay, nascut pe 26 iulie 1949, a fost un om de afaceri de origine sud-africana. In septembrie in acest an, boala l-a determinat sa renunte inclusiv la cea de-a doua functie, una non-executiva, in cadrul SABMiller. „Graham a fost un titan in industria berii”, spune un analist din Londra. „El a fost la carma (n.r. grupului) in anii de formare, atunci cand compania s-a transformat in lider pe o piata in curs de dezvoltare pentru a deveni producatorul de bere numarul doi la nivel mondial", mai spune analistul britanic.

Mackay a intrat in grupul SAB (South Affrican Breweries) in 1978, iar in 1997 a devenit director general. In timpul conducerii sale, SABMiller s-a extins puternic in SUA, Europa de Est, China si America de Sud. Grupul este prezent si in Romania, cu noua marci in portofoliu. In 2012, grupul a inregistrat venituri de 34,5 miliarde de dolari.

Citeste si:

Renuntarea lui Graham Mackay la functiile din SABMiller a determinat scaderea actiunilor grupului pe bursa, de la 3,254.50 dolari, in noiembrie, la 2,995.50 dolari pe 17 decembrie.

Sursa foto: wikipedia.org

Sursa foto: wikipedia.org