Avionul Boeing 747-400 al British Airways cu destinatia Londra Heathrow a ales o pista prea ingusta pentru anvergura sa si "aripa dreapta a aparatului a lovit o cladire de birouri", a explicat luni un purtator de cuvant al autoritatii pentru aviatia civila din Africa de Sud (CAA), Phindiwe Gwebu.

Turnul de control "le-a indicat o pista de circulatie, dar au ales alta. Au luat una proasta", a precizat Gwebu. Patru persoane care se aflau in cladire au fost ranite usor, dar accidentul nu a provocat raniti printre cei 185 de pasageri si 17 membri ai echipajului, potrivit CAA.

O fotografie realizata de una dintre pasagere din avionul care apartine companiei British Airways arata aripa avionului gigant incastrata intr-o parte a cladirii. "Un avion al BA loveste o cladire pe aeroportul din Joburg. Niciun ranit, cu exceptia onoarei pilotului", a scris pe Twitter Harriet Tolputt, directoarea organizatiei neguvernamentale Oxfam, deplangand ca pasagerii de la clasa intai au fost evacuati inaintea tuturor.

Avionul Boeing al British Airways era in continuare consemnat la sol, luni dimineata.

Sursa foto: captura YouTube