Pentru ca marijuana sa aspire la legalizare, aceasta noua schimbare trebuie sa obtina semnaturile necesare pana pe 28 februarie. "Daca putem obtine finantare, putem obtine semnaturile in doua-trei saptamani”, spune proprietarul unui dispensar cu marijuana din San Jose, care se afla in spatele aceste initiative.

Procurorul General, Kamala Harris, a aprobat ultimul rezumat al grupului sustinator, un document necesar pentru informa potentialii semnatari despre ceea ce este favorabil pentru ei in privinta legalizarii marijuanei. Potrivit lui Harris, in acest document trebuie sa fie specificat clar ca marijuana poate fi consumata doar de persoanele majore, adica peste 21 de ani.

Astfel, legalizarea marijuanei inseamna reducerea costurilor la bugetul de milioane de dolari si asa scazut al statului si institutiilor guvernamentale locale, legate de gestionarea unor infractiuni privind marijuana, de gestionarea cazurilor de criminalitate in sistemul judiciar si de supravegherea si incarcerarea unor infractori in privinta marijuanei.

Citeste si:

O parte din veniturile nete potentiale din taxele pe productia si vanzarea de marijuana vor fi folosite in educatie, sanatate si siguranta publica, educarea si tratarea abuzului de droguri si activitati de reglementare a comercializarii marijuanei.

Citeste si Americanii fumeaza mai multa marijuana decat cred guvernantii.