Americanii din Washington consuma mai multe marijuana decat au estimat oficialii statului. Aceasta este concluzia unui studiu publicat de o asociatie din SUA, potrivit careia cererea si oferta de pe piata de marijuana pot fi prezise cu dificultate, scrie Times.

Daca oficialii americani ar cunoaste cati consumatori de marijuana sunt in Washington si Colorado, ar putea sa ia decizii privind reglementarea ofertei pe pietele de marijuana consumata in scop recreativ. In 2012, Biroul de management financiar din Washington a calculat ca locuitorii consuma aproximativ 85 de tone de marijuana pe an. In schimb, Organizatia RAND estimeaza acum ca americanii ating prin consum 175 de tone. Asta inseamna ca un singur om fumeaza intre 20 si 50 de tigari din marijuana pe an.

„Trebuie sa ai o idee exacta despre consum pentru a lua decizii privind acordarea de autorizatie, cati distribuitori ar trebui sa existe, cate magazine”, spune coordonatorul studiului, Beau Kilmer. „Si este important sa avem aceste informatii acum pentru ca oamenii vor sa stie daca lucrurile vor arata la fel ca inainte de deschiderea acestor magazine”, completeaza Kilmer.

Obtinerea unor cifre corecte despre consumul de droguri ilegale nu este usoara. Sondajele sunt adesea bazate pe auto-rapoarte si pe oameni care de cele mai multe ori nu vor sa recunoasca ce sume cheltuiesc pe droguri, mai spune Kilmer. Studiile se concentreaza pe numarul de consumatori si pe cat de des le folosesc, fara sa obtina detalii despre cat de mult le folosesc sau cat de puternic este produsul, explica Kilmer, potrivt caruia studiul pe care l-a coordonat este doar „varful aisbergului”.

Vineri este ultima zi in care locuitorii din Washington pot fi depune cereri pentru obtinerea autorizatiei pentru a creste sau vinde marijuana. Pana pe 17 decembrie, statul a primit 1.117 de cereri pentru producerea marijuanei, 817 pentru prelucrarea acesteia si 513 pentru vanzare.

In timp ce statul pus o limita privind cantitatea de terenuri care pot fi folosite pentru a creste marijuana, la doua milioane de metri patrati, nu a impus nicio limita in privinta numarului de producatori si procesatori. In schimb, oficialii au pus capat numarului de magazin la 334.

Kilmer mai crede ca daca oficialii vor supraestima cererea, acest lucru va determina scaderea preturilor, ceea ce va atrage consumatori din alte state, in care ierburile etno-botanice sunt inca o piata neagra.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri