"Fostul premier roman Adrian Nastase a fost condamnat luni la patru ani de inchisoare pentru coruptie si santaj, revenind dupa gratii la zece luni dupa ce a fost eliberat dupa o pedeapsa ispasita intr-un alt dosar. Domnul Nastase, in varsta de 63 de ani, era acuzat ca a luat mita in total 630.000 de euro, sub forma unor bunuri importate din China si a unor lucrari neplatite la doua dintre proprietatile sale", comenteaza Agentia France-Presse.

"Domnul Nastase era acuzat si de santaj la adresa unui fost consul al Romaniei la Hong Kong, Ioan Paun (...). Domnul Nastase a respins permanent acuzatiile, afirmand ca este victima unui proces politic", adauga AFP, reamintind ca "Romania face obiectul supravegherii de catre Comisia Europeana in privinta intensificarii activitatilor de combatere a coruptiei".

"Instanta suprema din Romania l-a condamnat pe fostul premier Adrian Nastase la patru ani de inchisoare pentru luare de mita", noteaza postul britanic BBC, amintind ca fostul prim-ministru a incercat sa se sinucida in 2012 imediat dupa ce fusese condamnat intr-un caz separat.

Citeste si:

"Un fost premier al Romaniei a fost condamnat pentru acte de coruptie", titreaza Agentia Associated Press.
"Fostul premier roman Adrian Nastase revine la inchisoare", scrie publicatia belgiana 7sur7.

Instanta suprema i-a condamnat luni, in dosarul Zambaccian, pe Adrian Nastase la patru ani de inchisoare cu executare, pe sotia acestuia, Dana Nastase, la trei ani cu suspendare, si pe Irina Jianu, la patru ani cu executare.

Sursa foto: Mediafax foto