Retailerul suedez de mobila IKEA a starnit mult interes in randul spaniolilor dupa ce a anuntat ca va deschide un magazin in localitatea Alfafar, unde va angaja cateva sute de oameni. In urma anuntului prin care compania scotea la concurs 400 de locuri de munca, peste 100.000 de persoane au aplicat online pentru un job.

Interesul crescut este justificat de numarul mare de someri din aceasta tara, unde rata somajului in randul tinerilor cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani este de 57,7%, scrie nydailynews.com.

In Spania, unul din patru adulti nu are un loc de munca.

Cu bugetele taiate si disperati sa aiba un loc de munca, spanioli din intreaga tara si-au depus CV-urile in incercarea de a obtine o pozitie disponibila in departamentele de vanzari, logistica, relatii cu clientii, depozitare si pentru restaurant. Aproximativ 250 de persoane au aplicat pentru fiecare post deschis.

Compania se asteapta sa primeasca in continuare o multime de aplicatii si prin intermediul e-mailului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri