Ratingul de top "AAA" al Germaniei a fost confirmat de agentia Standard & Poor's (S&P), cu perspectiva stabila, datorita economiei puternic diversificate si foarte competitive si politicilor fiscale prudente practicate de guvern, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

S&P anticipeaza incheierea fara incidente a crizei datoriilor de stat care afecteaza inca unele state din zona euro, se mai spune in comunicatul agentiei privind ratingul Germaniei.

Incepand din acest an, agentiile de rating S&P, Fitch, Moody's si DBRS trebuie sa publice calendare privind deciziile de rating ale statelor UE, potrivit noilor reglementari adoptate de Bruxelles in urma crizei datoriilor de stat.

Agentiile pot publica maximum trei decizii pe an in cazul statelor care nu au solicitat si nu au platit pentru o evaluare a ratingului de tara.

De asemenea, agentiile trebuie sa reevalueze ratingurile de tara cel putin o data la sase luni.

Citeste si:
Marcel Vulpoi: Doua lucruri au distrus natia asta..Miorita si Dallasul
Marcel Vulpoi, fondator VTM:...

Totodata, agentiile trebuie sa notifice guvernele cu privire la modificarea ratingului cu cel putin o zi lucratoare inaintea anuntului public.

Publicarea unei decizii de rating este permisa doar vinerea, fie dupa inchiderea pietelor europene, fie cu cel putin o ora inainte de inceperea sedintei bursiere.

Germania are de asemenea rating "AAA" de la Fitch, cu perspectiva stabila, in timp ce Moody's a atribuit in luna iulie a anului 2012 perspectiva negativa calificativului "Aaa" al guvernului de la Berlin.

Citeste si:
Volkswagen va investi 60 mld. euro in masina viitorului
Volkswagen va investi 60 mld....

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
[Infografic] Harta preturilor la droguri ilegale in Europa