Primul ambasador in Spania al Coreei de Nord, care incearca sa isi dezvolte relatiile cu Uniunea Europeana (UE), a preluat miercuri postul in mod oficial, relateaza AFP, preluat de Mediafax.

Kim Hyok Chol, in varsta de 43 de ani, un fost consilier in cadrul Ministerului nord-coreean de Externe, este unul dintre cei 17 noi ambasadori care si-au prezentat scrisorile de acreditare regelului Juan Carlos la Palatul Zarzuela, resedinta suveranului.

Coreea de Nord si-a deschis prima ambasada in Spania in octombrie 2013. Ministerul spaniol de Exterbe a anuntat ca "interesul Coreei de Nord de a-si deschide o ambasada la Madrid face parte din politica sa de dezvoltare a unui dialog mai direct cu principalele tari din Uniunea Europeana".

Coreea de Nord a deschis ambasade in alte noua tari UE, si anume Austria, Bulgaria, Cehia, Germania, Italia, Marea Britanie, Polonia, Romania si Suedia.

Ambasada de la Madrid va avea 10-15 angajati atunci cand va deveni deplin operationala, a declarat un purtator de cuvant al ambasadei.

Citeste si:
Romania, cea mai mare rata a mortalitatii din cauze tratabile in UE
INFOGRAFIC Romania are cea...

Spania si Coreea de Nord intretin relatii diplomatice din februarie 2001. Adjunctul ministrului nord-coreean de Externe, Kung Sok Ung, a efectuat o vizita in Spania anul trecut, in cadrul unui turneu in mai multe tari europene.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Iohannis: Climatul politic s-a imbunatatit; abordarile sunt europene