Kim Hyok Chol, in varsta de 43 de ani, un fost consilier in cadrul Ministerului nord-coreean de Externe, este unul dintre cei 17 noi ambasadori care si-au prezentat scrisorile de acreditare regelului Juan Carlos la Palatul Zarzuela, resedinta suveranului.

Coreea de Nord si-a deschis prima ambasada in Spania in octombrie 2013. Ministerul spaniol de Exterbe a anuntat ca "interesul Coreei de Nord de a-si deschide o ambasada la Madrid face parte din politica sa de dezvoltare a unui dialog mai direct cu principalele tari din Uniunea Europeana".

Coreea de Nord a deschis ambasade in alte noua tari UE, si anume Austria, Bulgaria, Cehia, Germania, Italia, Marea Britanie, Polonia, Romania si Suedia.

Citeste si:

Ambasada de la Madrid va avea 10-15 angajati atunci cand va deveni deplin operationala, a declarat un purtator de cuvant al ambasadei.

Spania si Coreea de Nord intretin relatii diplomatice din februarie 2001. Adjunctul ministrului nord-coreean de Externe, Kung Sok Ung, a efectuat o vizita in Spania anul trecut, in cadrul unui turneu in mai multe tari europene.