"Evenimentele care au avut loc in ultimele zile in capitala ucraineana au aratat ca tentativele noastre de solutionare in mod pasnic, fara recurgere (...) la forta, sunt vane", afirma ministrul, citat intr-un comunicat, scrie Mediafax.

"Indemnurile noastre nu sunt ascultate, iar armistitiul este incalcat", a adaugat el, acuzand manifestanti ca "depoziteaza arme" in centrul Kievului.

Ministrul de Interne, a carui plecare este una dintre principalele revendicari ale opozitiei, a afirmat ca reprezentanti ai fortelor de ordine au organizat negocieri cu membri ai opozitiei, fara rezultat.

"Nu au nicio influenta asupra gruparilor care controleaza cladirile ocupate (in special Primaria Kievului si Ministerul Agriculturii) si recurg la forta", a spus el.

Dupa doua zile pasnice, tensiunea a crescut din nou in noaptea de vineri spre sambata pe strada Grusevski, la Kiev, unde confruntari violente, care au avut loc in cursul saptamanii, s-au soldat cu cel putin doi morti.

Citeste si:

Manifestantii au incendiat pneuri, pe baricada care ii desparte de fortele de ordine, provocand sambata o coloana inalta un fum gros deasupra capitalei ucrainene.

Ei au aruncat cu cocteiluri Molotov si pavele catre polisisti si fortele antirevolta, care au raspuns cu grenade asurzitoare si gloante de cauciuc.

Ministerul de Interne a afirmat deja, in cursul noptii de vineri spre sambata, ca manifestanti au incalcat armistitiul introdus joi, livrandu-se unor "provocari".

Ministerul de Interne i-a acuzat pe contestatari, sambata, ca tin captivi trei politisti in Primaria Kiev, de mai multe saptamani. Opozitia a dezmintit aceasta acuzatie.