Guvernul spaniol cere mai multor banci sa accepte sa iasa in pierdere pe imprumuturi in valoare de aproximativ 3,5 miliarde euro acordate pentru constructia unor autostrazi, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situatiei.

Printre bancile vizate se numara Banco Santander si BBVA, cel mai mari grupuri financiare spaniole. Propunerea oficialilor statului se refera la finantari pentru opt proiecte de autostrada, cu o lungime totala de 585 kilometri, ai caror concesionari au intrat in insolventa, au afirmat sursele citate, potrivit Mediafax.

Guvernul a invitat la discutii si pe titularii concesiunilor, precum si companiile de constructii implicate in proiecte, printre care Ferrovial, Sacyr si ACS.

Statul cere bancilor sa accepte restructurarea datoriilor pentru a reduce costurile suportate de contribuabili. Sursele citate nu au precizat marimea discountului propus de autoritati.

Contactat de Bloomberg, un purtator de cuvant al Ministerului Lucrarilor Publice a afirmat ca nu a fost luata nicio decizie, iar guvernul va alege solutia cu cel mai redus impact asupra bugetului. Reprezentantii Santander si BBVA au refuzat sa faca comentarii.

Citeste si:
Isarescu NU crede ca Romania va avea deficit de 6,1% in 2021
Isarescu despre estimarea de...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si