Danone ar putea incasa peste 3 MLD. euro pentru divizia de nutritie medicala

Grupul francez Danone analizeaza vanzarea diviziei de nutritie medicala, care i-ar putea aduce peste 3 miliarde de euro, potrivit unei persoane apropiate situatiei, citata de Bloomberg, scrie Mediafax.

Compania franceza colaboreaza cu JP Morgan in vederea posibilei vanzari, a precizat sursa.

Intre posibilii cumparatori se numara Nestle si companii din sectorul produselor de ingrijire a sanatatii ca Abbott Laboratories si Baxter International.

Reprezentanti ai Danone si Nestle au refuzat sa comenteze.

In anul 2007, Danone a cumparat compania Numico, in schimbul a 12 miliarde de euro, pentru a deveni cel mai mare producator de alimente pentru copii din Europa si a se extinde in Asia si Orientul Mijlociu. In urma achizitiei, Danone a obtinut brandul Cow & Gate si alte marci de alimente destinate bebelusilor, precum si o divizie care produce alimente incluse in diete medicale.

Citeste si:
CEO-ul Danone, despre impactul crizei Covid-19: Nu va mai exista...
CEO-ul Danone, despre...

In prezent, produsele dietetice genereaza circa 6% din veniturile grupului.

Sansele ca acordul de vanzare sa aiba loc sunt ridicate, a declarat Pierre Tegner, analist la Natixis Securities in Paris.

Jeff Stent, analist la Exane BNP Paribas in Londra, considera ca Danone ar putea dori sa vanda numai o parte din divizia de nutritie medicala.

"Cu toate ca am fi destul de surprinsi daca Danone ar renunta la afacerile din domeniul nutritiei medicale, avand in vedere cresterea structurala atractiva a acestei industrii, nu putem exclude in totalitate acest lucru, avand in vedere tendinta frecventa a Danone de ajustare a portofoliului", a aratat Stent.

Citeste si:
S&P Global ar putea plăti 44 miliarde de dolari pentru...
S&P Global ar putea plăti 44...

Vanzarile diviziei de nutritie medicala a Danone, care includ produse ca Fortimel, destinat combaterii malnutritiei, si Neocate, produs hipoalergenic pentru copii, au crescut cu 5,6% in primele noua luni ale anului trecut, la 994 milioane de euro, in termeni comparabili.

Sursa foto: Danone, Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri