Reding a spus ca exista un interes puternic pentru o adevarata uniune fiscala si in cele din urma politic. "In opinia mea, Zona Euro ar trebui sa devina Statele Unite ale Europei. La fel ca Winston Churchill, cred ca Marea Britanie nu va fi parte din acest proiect, dar ar trebui sa ramana un aliat apropiat al zonei euro federalizate, alaturi de care va continua sa imparta o piata comuna, o politica comerciala comuna si, speram, o agenda comună de securitate.", noteaza publicatia citata.

Vice-presedintele Comisiei Europene nu a atins in mod explicit un apropo cu privire la schimbarea Tratatelor constitutive ale Uniunii, insa Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene, a facut apel pentru schimbare majora, pentru "o federatie de state-natiune".

"Pentru membrii zonei euro, scopul final este de a asigura stabilitatea monedei euro ... In timp ce o moneda stabila este in mod evident esentiala pentru statele membre din afara Zonei Euro, interesul lor principal poate viza - de exemplu, mentinerea pietei unice pentru toate cele 28 de tari ale UE si accesul lor neingradit la aceasta. Acest lucru creeaza tensiuni puternice. Iar aceste tensiuni vor creste pe masura ce procesul de integrare al zonei euro devine mai puternic. Am facut pasi mari, dar va fi nevoie de mai multe reforme curajoase.", a mai spus Viviane Reding.